Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (one-stop-shop)

Ξεκίνησε η λειτουργία ίδρυσης επιχείρησης σε μία μέρα και σε ένα σημείο (one-stop-shop). Ειδικότερα, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και εξασφαλίζει τη σύσταση επιχείρησης και την άμεση έναρξη οικονομικής δραστηριότητας σε 1 ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη.


Οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα, υλοποιούνται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Μοναδική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο (π.χ. να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα).

Τα κυριότερα οφέλη που θα αποκομίσει μια επιχείρηση από την Υπηρεσία μιας Στάσης (one-stop-shop), περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

•Μείωση της γραφειοκρατίας και των διοικητικών επιβαρύνσεων

•Μείωση του κόστους σύστασης για τις επιχειρήσεις

Περιορισμός της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης που ταλαιπωρούν τους πολίτες λόγω των πολύπλοκων και αδιαφανών διαδικασιών
 
Αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 2321020700, fax:2321020566
http://www.kverros.gr/, kverros@otenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου