Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"

Προκηρύχθηκε η δράση Εναλλακτικός Τουρισμός που αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος, στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.


Επιλέξιμες επιχειρήσεις / Δικαιούχοι

Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία) τα οποία:

• Έχουν τουλάχιστον έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.)
• Λειτουργούν νόμιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
• Έχουν έναρξη δραστηριότητας του επιλέξιμου Κ.Α.Δ. πριν από την 01/01/2010

Δύνανται να υποβάλλουν την επενδυτική τους πρόταση, είτε μεμονωμένα, είτε από κοινού, με τη μορφή Συνεργασίας, μαζί με τουλάχιστον μία (1) από τις τουριστικές επιχειρήσεις των Κ.Α.Δ. 55 ή/και 79, η οποία συστήνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των εταίρων και υποβάλλεται υποχρεωτικά πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου.

Στην περίπτωση των Συνεργασιών, το κριτήριο έναρξης δραστηριότητας πριν από την 01/01/2010 αρκεί να πληρώνεται από τον Υπεύθυνο (Leader) του συνεργατικού σχήματος. Οι υπόλοιπες συμβαλλόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν την 15/09/2011.

Όροι και προϋποθέσεις

1. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην παροχή υπηρεσιών εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

- Πλωτές Μεταφορές
- Καταλύματα
- Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης
- Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης
-Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων, οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
-Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
-Εκπαίδευση
-Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

2. Η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας ή / και άδειες άσκησης επαγγέλματος.

3. Η επιχείρηση είναι υφιστάμενη με ημερομηνία Έναρξης Δραστηριότητας πριν την 01.01.2010.

4. Η Επιχείρηση δεν έχει λάβει επιχορηγήσεις από προγράμματα και δράσεις κρατικών ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούσα επιχορήγηση υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ.

5. Το ύψος του προϋπολογισμού του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών / ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2010.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Οι επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνουν δαπάνες για προμήθεια εξοπλισμού, διαμόρφωση κτιρίων, χώρων και ειδικών / βοηθητικών εγκαταστάσεων, δαπάνες για προβολή και προώθηση, αμοιβές συμβούλων και άλλες δαπάνες σχετικά πάντα με την ανάπτυξη και ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας.

Προϋπολογισμός Έργων

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 20.000.000,00€. Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 10.000€ έως 400.000€, ενώ δεν μπορεί να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών (ακαθάριστων εσόδων) της επιχείρησης του έτους 2010.

Το ποσοστό επιδότησης γενικά ορίζεται στο 40% για ολόκληρη την Ελλάδα και 45% σε επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων.

Περίοδος Υποβολής: Από 15 Σεπτεμβρίου 2011 έως 15 Νοεμβρίου 2011.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700 fax: 23210 20566
http://www.kverros.gr/  mail: kverros@otenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου