Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Προκήρυξη δράσης για την ενίσχυση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες.


Στην προκήρυξη της δράσης κρατικής ενίσχυσης «ICT4GROWTH», προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», προχώρησε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού για την ενίσχυση επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση αποτελεί ένα «μίνι-επενδυτικό νόμο»που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Η υλοποίηση των επενδύσεων θα γίνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση των επενδύσεων θα αφορά την υποστήριξη της Έρευνας, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των νέων προϊόντων/υπηρεσιών, ενώ η δεύτερη φάση την υποστήριξη της εμπορικής διάθεσης των νέων προϊόντων/υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης θα συνδέεται με στόχους, όπως η αύξηση της απασχόλησης και η εξαγωγική δραστηριότητα.
Οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν, θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το ύψος τους: Η πρώτη κατηγορία από 300.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ και η δεύτερη κατηγορία έως 20.000.000 ευρώ.
Επιλέξιμοι φορείς είναι μεμονωμένες, υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή συμπράξεις αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Τομείς που καλύπτει η νέα δράση, είναι ενδεικτικά οι εξής: ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη, γεωργία, αλιεία και τρόφιμα, τουρισμός, πολιτισμός και ψυχαγωγία, υγεία και πρόνοια, ηλεκτρονικές επικοινωνίες, μεταφορές και νέα παγκόσμια αγορά του διαδικτύου.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου