Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονική καταγραφή όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων.

Τράπεζες, χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) θα πρέπει να αποστείλουν ως τις 20 Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία για τις συναλλαγές των πελατών τους, προκειμένου να ξεκινήσει μπαράζ διασταυρώσεων με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που καταγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στους φορείς αυτούς, προκειμένου να ξεκινήσει η αποστολή των στοιχείων των φορολογούμενων. Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο διασταυρώσεων που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών για τον εντοπισμό των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην εφορία.

Μεταξύ άλλων, οι τράπεζες θα αποστείλουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις των φορολογούμενων και τα δάνεια που έχουν συνάψει, οι ασφαλιστικές εταιρείες τις πληρωμές για ασφάλιστρα, και οι εταιρείες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας και οι άλλες Δημόσιες Επιχειρήσεις τους λογαριασμούς των πελατών τους.


πηγή: Realnews


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου