Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σχεδιασμός προγράμματος για την αξιοποίηση των ελληνικών εμπορικών δικτύων της διασποράς.


Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων - Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) για την αποδοχή της πρότασής του, από την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση των ελληνικών εμπορικών δικτύων της διασποράς, μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων, και στη στήριξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Οι φορείς που θα συνεργαστούν για την υλοποίηση του προγράμματος θα είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων - Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ). Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει μέσω κοινοτικών πόρων του προγράμματος του ΕΣΠΑ και ήδη έχει συμφωνηθεί να κατατεθεί σχετική πρόταση για χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Στόχοι του προγράμματος θα είναι:

- Η τροφοδοσία των ελληνικών εστιατορίων με πιστοποιημένες πρώτες ύλες για τη δημιουργία των ελληνικών παραδοσιακών πιάτων.

- Η δημιουργία ενός σήματος αυθεντικότητας και ποιότητας των ελληνικών εστιατορίων ανά τον κόσμο που θα διαφυλάσσει, θα διαδίδει και θα προβάλλει το ελληνικό πρότυπο.

- Η ανάπτυξη και η προώθηση των παραδοσιακών και των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

- Η αξιοποίηση της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

- Η ανάδειξη της εικόνας των ελληνικών εστιατορίων στο εξωτερικό, που εγγυώνται την τήρηση των προδιαγραφών ποιότητας της ελληνικής φιλοξενίας.

Μέσα από το πρόγραμμα θα δημιουργηθούν δίαυλοι συνεργασίας μεταξύ ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, ΟΠΕ, Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Ένωση Γερμανών Ξενοδόχων και Γαστρονόμων (DEHOGA) κ.α.

Όπως σημειώνεται, στο μέλλον θα μπορεί να δημιουργηθεί ένα αναγνωρίσιμο ελληνικό βραβείο για τα εστιατόρια ως επιβράβευση.



ΠΗΓΗ:
ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου