Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φορολογική «αμνηστία» με ευνοϊκούς όρους και ρυθμίσεις.

Φορολογική «αμνηστία» για αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για να φανερωθεί το «μαύρο χρήμα» καθώς και περιουσίες που αποκρύπτονται.
Το κίνητρο για τους φορολογούμενους που έχουν αποκρύψει την περιουσία τους, κινητή ή ακίνητη, θα είναι ισχυρό, αφού όσοι φανερώσουν εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία έως το τέλος του 2012 θα φορολογηθούν με χαμηλό συντελεστή ο οποίος θα κυμαίνεται από 5% έως 10%, θα εξαιρούνται από το «πόθεν έσχες», ενώ θα μπορούν να δικαιολογήσουν και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Στην αντίθετη περίπτωση, κατά την οποία οι ελεγκτές της εφορίας εντοπίσουν από μόνοι τους το «μαύρο χρήμα», τότε τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον υψηλότερο συντελεστή και ο φορολογούμενος θα διώκεται ποινικά. Ειδικότερα, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 45% και ανάλογα με την περίπτωση πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα ενεργοποιούνται και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων, ακινήτων, κινητών περιουσιακών στοιχείων).
Με τη νέα ρύθμιση, η οποία αναμένεται να περιληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή άμεσα θα περιλαμβάνει τα μέτρα του νέου ποινολογίου, την κατάργηση του ΚΒΣ αλλά και την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, θα «νομιμοποιούνται» ουσιαστικά αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα, ακόμη και χρυσός ή κοσμήματα και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια.
Πηγή: Naftemporiki.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου