Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προκήρυξη Δράσης «Διμερείς, Πολυμερείς και Περιφερειακές Ε & Τ Συνεργασίες» / “Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας 2013-14”


Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προκηρύσσει τη «Διμερή Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας 2013-14» και καλεί τους Δημόσιους Ερευνητικούς &  Τεχνολογικούς φορείς της χώρας να υποβάλλουν προτάσεις σε συνεργασία με δημόσιους φορείς της Τουρκίας, για την από κοινού εκτέλεση έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ).

Χρηματοδότηση: Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και ΠΕΠ. Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης εθνικής εμβέλειας «Διμερείς, πολυμερείς και περιφερειακές Ε&Τ συνεργασίες» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ-ΙΙ, Άξονας Προτεραιότητας 1) και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) των 5 Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007–2013.

Προϋπολογισμός έργου: Η παρούσα Πράξη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Διμερείς, πολυμερείς και περιφερειακές Ε&Τ συνεργασίες», αφορά στην προκήρυξη της διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, με συνολικό προϋπολογισμό και Δημόσια Δαπάνη ποσού 300.000 €, ως εκ τούτου αναμένεται να ενταχθούν συνολικά περίπου 10 έργα.

Διάρκεια υλοποίησης έργων: Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των προτεινόμενων έργων δε θα υπερβαίνει τα δύο έτη.

Θεματικοί τομείς προτεραιότητας: Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να εστιαστεί στα ακόλουθα επιστημονικά πεδία τα οποία ορίστηκαν από κοινού από τις συνεργαζόμενες χώρες:

- Επιστήμη περιβάλλοντος σε σχέση με τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές
- Τεχνολογίες πληροφοριακών συστημάτων Διαχείρισης Γνώσης και Επικοινωνίας με το Περιβάλλον
- Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίες παραγωγής σε παραδοσιακούς Κλάδους (Πίνακας 1, συν.)
- Υγεία, ιατρική

Δικαιούχοι: Δικαίωμα υποβολής πρότασης στην παρούσα προκήρυξη για την υλοποίηση διακρατικών Ε&Τ έργων σε θέματα Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ) έχουν όλοι οι Δημόσιοι Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών), καθώς καθώς και τα Ιδρύματα της Ακαδημίας Αθηνών, μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ι.Κ.Ε.Θ., Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και το Ιδρυμα Ορμύλια. Φορείς που δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία δεν είναι επιλέξιμοι. Χρηματοδοτείται  η διεθνής συνεργασία ελληνικών φορέων Έρευνας και Τεχνολογίας με αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας, μέσω της κοινής εκτέλεσης ερευνητικών και τεχνολογικών έργων σε επιστημονικά πεδία, όπως αυτά ορίστηκαν από κοινού και από τις δύο χώρες.

Eπιλέξιμες δραστηριότητες: Eπιλέξιμες δραστηριότητες προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων, είναι όλες οι συναφείς δραστηριότητες που περιλαμβάνουν:

- Μετακινήσεις και ανταλλαγές μεταξύ των ερευνητικών ομάδων των δύο πλευρών
- Απασχόληση ενός νέου ερευνητή για τις ανάγκες του έργου
- Υλοποίηση πειραμάτων και εργαστηριακών δοκιμών, καθώς και έρευνες πεδίου απόλυτα συνυφασμένες με το υλοποιούμενο έργο
- Κοινές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων - επιλογή προτάσεων:
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης, 1/3/13 έως και την 15:00 ώρα, της 12/4/2013 (καταληκτική ημερομηνία).

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κοινών κριτηρίων τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική πλευρά. Η τελική επιλογή των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν θα υλοποιηθεί μέσω Μικτής Ελληνο-τουρκικής Επιτροπής, η οποία θα λάβει υπόψη της τις αξιολογήσεις των προτάσεων και των δύο πλευρών (Ελλάδας –Τουρκίας).


Πηγή: Espa



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ:23210 20700 fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου