Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επιλογή κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία

Δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου και ισχύει έως την 31.12.2014. Η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση απώλειας για οποιοδήποτε λόγο του δικαιώματος επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, ο ασφαλισμένος δικαιούται να επανέλθει με νεότερη αίτησή του για μία και μόνο φορά, κατατασσόμενος στην επιλεγείσα κατηγορία και καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο της νέας αίτησης, συντρεχουσών βέβαια και όλων των όρων και προϋποθέσεων που προβλέπονται από την  Υπουργική Απόφαση».

Ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που κατετάγησαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 13.06.2012 και μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης  και απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δικαίωμά τους, δύνανται να επανέλθουν για μία και μόνο φορά με νέα αίτησή τους, εφόσον συντρέχουν και όλοι οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται από την υπ’ αριθμ. Φ.80000/10255/334/6.6.2012 Υπουργική Απόφαση. Και στην περίπτωση αυτή η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση ακέραιο δίμηνο μετά την ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.



Πηγή Taxheaven


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου