Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επείγουσα ανακοίνωση για την λειτουργία των καταστημάτων κατά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Επειδή στον Νόμο 4177/2013 με τον οποίο επετράπη η λειτουργία των καταστημάτων κατά ορισμένες Κυριακές του έτους, μεταξύ των οποίων και η 3 Νοεμβρίου 2013 δεν ορίζεται ο τρόπος και οι προϋποθέσεις απασχόλησης του προσωπικού τους κατ’ αυτές, όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους και να απασχολήσουν το προσωπικό τους κατά την Κυριακή αυτή θα πρέπει για την νομιμότητα της απασχόλησης τους να φροντίσουν να ενημερώσουν την Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής τους για τα πρόσωπα που θα απασχολήσουν και την ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης που πρέπει να χορηγήσουν κατά την επόμενη εβδομάδα.

Επειδή για τις ενέργειες αυτές δεν προβλέπεται ηλεκτρονική διαδικασία θα πρέπει να ενεργήσουν χειρόγραφα και με αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Β.Δ. 748/1966 που ρυθμίζει τα θέματα της κατά Κυριακή εργασίας των εργαζομένων αν η εργασία τους κατά τις Κυριακές αυτές περιοριστεί σε 5 ώρες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης και οφείλουν μόνο να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια που θα εργασθούν με προσαύξηση 75%.

Πηγή : taxheaven

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου