Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή τα μέτρα για τη φορολογία και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.


Ποιοι απεργούν
Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, Ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, τράπεζες, Υγεία, Παιδεία και συγκοινωνίες.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην απεργία.
Κλειστά θα επίσης είναι τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην κινητοποίηση.

Συγκοινωνίες

Ημέρα ταλαιπωρίας θα είναι η σημερινή για το επιβατικό κοινό, καθώς και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα πάρουν μέρος στην απεργία.

Συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» τραβούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια ηλεκτρικός,τραμ και μετρό.
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων προκαλεί η τρίωρη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00.


Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις: πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Και η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.
Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Και οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο στις 23:18΄περίπου.
Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν  «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.



Πηγή : naftemporiki

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου