Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

17 εκατ. ευρώ για στήριξη του μελισσοκομικού τομέα

Στο ποσό των 17 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας 2014 - 2016. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Για τη λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας προβλέπεται συνολική δαπάνη 3.600.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό που αφορά τη διευκόλυνση των μετακινήσεων 4.035.000, για την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας 8.030.000 ευρώ κ.ά. «Το μέλι είναι ένα σημαντικό προϊόν για τη χώρα, ένα προϊόν εθνικής εμβέλειας, υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβολίζει την ποιότητα και την αειφορία. Ο τομέας έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, αν ληφθεί υπόψη ότι η Ε.Ε καλύπτει από την εγχώρια παραγωγή μόλις το 40% των αναγκών της. Με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να αποδειχθεί άλλη μια πηγή απασχόλησης και εισοδήματος προερχομένη από τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Υπογράφηκε η σύμβαση για καταγραφή γεωργικών ελκυστήρων και αγροτικών αυτοκινήτων :

O κ. Τσαυτάρης υπέγραψε την Τετάρτη τη σύμβαση και την απόφαση επιχορήγησης 120.000 ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση έργου που αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή των γεωργικών ελκυστήρων και αγροτικών αυτοκινήτων των δικαιούχων παραγωγών της χώρας.
Το σύστημα εκτιμάται ότι θα αποτελέσει εργαλείο για την αξιολόγηση του υφιστάμενου τρόπου προσδιορισμού της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου ελέγχου για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «το Υπουργείο αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, υλοποιεί δράσεις, με στόχο τη ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες, παραγωγούς, επιχειρηματίες, καταναλωτές στη μορφή του one-stop-shop».

Και πρόσθεσε: «Η ηλεκτρονική καταγραφή των μηχανημάτων, η Ανάπτυξη Ενιαίας Διαδικτυακής Πύλης (PORTAL) Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΥπΑΑΤ καθώς και Ασφάλειας και Ολοκλήρωσης Συστημάτων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αγροτικών Ιδιοκτησιών για τις περιοχές εντός Εποικιστικού Αρχείου, η ψηφιακή καταγραφή όλων τα μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων που έχει ολοκληρώσει το Υπουργείο ως φορέας υλοποίησης, από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχων (ΟΣΔΕ), θα συνδυάζονται και με τον ψηφιακό χάρτη, δηλαδή με τις γεωχωρικές πληροφορίες του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS), πράγμα που θα καταστήσει τα ψηφιακά συστήματα του ΥπΑΑΤ ακόμη πιο χρήσιμα. Το ψηφιακό Υπουργείο e-ΥπΑΑΤ, με στόχο μια αποτελεσματικότερη διοίκηση, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας και όλα αυτά τα έργα που υλοποιούνται παράλληλα από το Υπουργείο, εισάγουν τον πρωτογενή τομέα στην ψηφιακή εποχή του 21ου αιώνα».



Πηγή : imerisia
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου