Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και ποια είναι τα κριτήρια για την καταβολή του

Σήμερα Μ. Τετάρτη ,η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα, θα πάρει υπογραφή και θα περιγράφει τους αναλυτικούς όρους και τα κριτήρια για το επίδομα  των 500 που θα κλιμακώνεται έως τα 1000 ευρώ σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας.

Το taxisnet θα έχει ανοίξει έως την Μεγάλη Παρασκευή το αργότερο, λέει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr προβλήματα και αδικίες θα υπάρξουν με τα φιλοξενούμενα άτομα αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα υπολογίζεται ,και το εισόδημα του ιδιοκτήτη του ακινήτου τον οποίο τον φιλοξενεί και όχι μόνο του δικαιούχου. Αυτή την λεπτομέρεια κρύβει η υπουργική απόφαση για το μέρισμα.
Έτσι νέος άνεργος φιλοξενούμενος στο σπίτι των γονέων του θα υπολογιστεί και το εισόδημα των γονέων του και όχι μόνο το δικό του.
Πληροφορίες θέλουν ότι ανάλογα με το πότε θα γίνει η αίτηση το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε τρεις φάσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται:
-για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τέλος Απριλίου, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Μαΐου.
-για τις αιτήσεις που θα σταλούν μέσα στον Μάιο, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουνίου.
-για τις αιτήσεις που θα εξεταστούν έως το τέλος Ιουνίου, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουλίου.
Τα κριτήρια
Σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταχθούν στους δικαιούχους για το επίδομα απο το κοινωνικό μέρισμα περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έμειναν άνεργοι το 2014. Ειδικότερα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, ενώ για τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει ότι είχαν λάβει το 2012.
Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών. Το επίδομα από το πλεόνασμα θα αρχίζει από τα 500 ευρώ ανά άτομο και θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.
Το φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών) για τον άγαμο ορίστηκε στις 6.000 ευρώ (φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και δηλώσεις ΦΑΠ 2012) και το περιουσιακό όριο ορίστηκε σε αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως τις 125.000 ευρώ. Για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα όρια διαμορφώνονται σε 8.000 ευρώ και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Το εισοδηματικό κριτήριο και το ύψος του επιδόματος θα αυξάνονται με βάση τον αριθμό των παιδιών.
Συγκεκριμένα, ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο σύζυγος έχει στάθμιση 1/3 (0,333) και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6 (0,1666).

Πηγή : news247
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Γραφείο Οικονομικών Συμβούλων
Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, Σέρρες
τηλ: 23210 20700       fax: 23210 99521
http://www.kverros.gr/ mail: kverros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου