Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλη Οκτωβρίου η πληρωμή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης (826 εκατ. ευρώ)


Σε ένα μήνα περίπου από σήμερα, (στις 27/10) πρόκειται να γίνει η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, σε ποσοστό μέχρι 70%.

Ειδικότερα, στις 27 Οκτωβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του 70% της Βασικής (826 εκατ. ευρώ) και στις 20 Δεκεμβρίου η εξόφληση του 30% της Βασικής (354 εκατ. ευρώ), του Πρασινίσματος (567 εκατ. ευρώ) και των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ)

Άλλες πληρωμές σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ:

✓ Για την Εξισωτική Αποζημίωση 2014 προγραμματίζεται συμπληρωματική πληρωμή τον Σεπτέμβριο.

✓ Για την Εξισωτική Αποζημίωση 2015 προγραμματίζεται εξέταση των ενστάσεων και συμπληρωματική πληρωμή μέσα Νοεμβρίου.

✓ Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Δάσωση και Ζαχαρότευτλα: Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των φακέλων των δικαιούχων που αποστέλλονται από τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης.

✓ Βιολογική Γεωργία, Νιτρορύπανση: Ξεκίνησαν οι πληρωμές (το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου) και θα συνεχίζονται σταδιακά με την υποβολή τους από τους αρμόδιους φορείς.

✓ Για τις υπόλοιπες αγροπεριβαλλοντικές δράσεις (αμπελώνας Θήρας, μακροχρόνια παύση εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, παραδοσιακός ελαιώνας Άμφισσας, αμειψισπορά καπνού, ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού) προγραμματίζεται η πληρωμή των φακέλων των δικαιούχων σταδιακά έως τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο για έτη εφαρμογής 2012-2015.

✓ Για την πρόωρη συνταξιοδότηση θα συνεχιστεί αδιάλειπτα η καταβολή των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πηγή: ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου