Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Έξτρα ενίσχυση για Ομάδες ζήτησε ο Τσίπρας από Χόγκαν


«Η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής, με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

O κ. Τσίπρας τόνισε στον Επίτροπο την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτήν την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης-Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Γεωργίας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για το πώς η αγροτική πολιτική της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.


Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου