Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δύσκολη ενδιάμεση δόση για κομμένους - Πριν τα Χριστούγεννα η επόμενη πληρωμή


Την εξόφληση του υπόλοιπου 30% της βασικής και του πρασινίσματος, που έχει προαναγγελθεί για μετά τις 20 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να περιμένουν όσοι δεν έλαβαν την προκαταβολή παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.

Μια πληρωμή που αρχικά ικανοποίησε τους αγρότες γιατί ήρθε νωρίτερα από τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμοδίων, αλλά τελικά άφησε πικρή γεύση αφενός γιατί 76.456 δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων δεν βρήκαν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους και αφετέρου τους υπόλοιπους πρόλαβαν οι συμψηφισμοί για χρέη ακόμα και για ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία.

Να σημειωθεί ότι φέτος οι παραγωγοί βρήκαν στο λογαριασμό τους λιγότερα χρήματα από την αντίστοιχη προκαταβολή του 2015, καθώς πληρώθηκε το 70% της βασικής, ενώ πέρυσι είχε πληρωθεί το 90%.

Πάντως, στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην πίστωση της βασικής ενίσχυσης αναφέρεται ότι για τους 2.550 παραγωγούς που έμειναν εκτός λόγω του κριτηρίου του ενεργού γεωργού «θα αποσταλεί νέο αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενη πληρωμή», χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής ημερομηνία.

Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου