Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τις επόμενες μέρες οι οδηγίες για το επίδομα πετρελαίου και τα τέλη κυκλοφορίας


Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 μίλησε η Δ/ντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Σ. Σεχπερίδου, σχετικά με τους αυτόματους συμψηφισμούς και τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Η Δ/ντρια της ΔΗΛΕΔ σημείωσε ότι οι ενέργειες που γίνονται από την Γ.Γ.Δ.Ε. είναι για την διευκόλυνση των φορολογουμένων και την μείωση της γραφειοκρατίας. Σε ό,τι αφορά στους συμψηφισμούς ανέφερε ότι συνολικά έγιναν περίπου 300.000 συμψηφισμοί με συνέπεια να γλυτώσουν από την ταλαιπωρία χιλιάδες φορολογούμενοι.

Οι συμψηφισμοί έγιναν για τις περιπτώσεις που η επιστροφή ήταν μικρότερη από το χρέος και όχι το αντίστροφο, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις οι φορολογούμενοι  δεν έχουν γνωστοποιήσει στην Γ.Γ.Δ.Ε. τραπεζικό λογαριασμό, έτσι ώστε να τους καταβληθεί η διαφορά.

Σχετικά με τους ακατάσχετους λογαριασμούς, η Δ/ντρια της ΔΗΛΕΔ επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι μόνο η δήλωση στο taxis αρκεί, και δεν χρειάζεται οι φορολογούμενοι να πάνε στις τράπεζες.

Για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας τόνισε ότι αναμένονται τις επόμενες μέρες τις αντίστοιχες οδηγίες.



Πηγή: Taxheaven 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου