Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Εως 31/8 σύμβαση με σύμβουλο για νέους βιοκαλλιεργητές



Περιθώριο τριών μηνών και όχι δύο, όπως όριζε η αρχική απόφαση, έχουν οι βιοκαλλιεργητές από την ένταξή τους στο νέο Πρόγραμμα προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με σύμβουλο. Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία μέχρι τις 31 Ιουλίου μετατίθεται κατά ένα μήνα.
Κάθε σύμβαση πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια ενός έτους και για κάθε επόμενο ο δικαιούχος πρέπει να ενημερώνει την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία.
Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική απόφαση, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ την εν λόγω σύμβαση μέσα σε τρεις μήνες από την απόφαση ένταξής τους, με σύμβουλο ο οποίος θα υπάγεται στο ν κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση έχει ως εξής:

Άρθρο 1

1. Αντικαθίσταται η παράγραφος Δ του άρθρου 8 της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 4310 Β΄) ως ακολούθως:

«Οι δικαιούχοι οφείλουν, κατ’ έτος, να καλύπτονται από νόμιμη σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας. Η εν λόγω σύμβαση, θα πρέπει να συναφθεί και κατατεθεί στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του ΠΣ εντός τριών (3) μηνών από την απόφαση Ένταξης κάθε δικαιούχου, συνοδευόμενη από την Έναρξη Επιτηδεύματος/Εργασιών του συμβούλου. Κάθε σύμβαση πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια ενός έτους. Πριν την παρέλευση του έτους, και για κάθε επόμενο έτος, ο δικαιούχος υποχρεούται να ενημερώνει, μέσω του ΠΣ, την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ για κάθε αλλαγή, καταγγελία, ανανέωση κλπ, που αφορά στη σύμβαση με το σύμβουλο.

Ο σύμβουλος υποχρεούται να ενημερώνει το δικαιούχο σε ότι αφορά στην ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του Μέτρου καθώς και της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τη βιολογική παραγωγή. Επιπλέον, οφείλει να συμβουλεύει το δικαιούχο για τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και για τα οφέλη της βιολογικής παραγωγής.

Επιπρόσθετα, υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τυχόν μη τήρηση των υποχρεώσεων ή μονομερούς διακοπής της σύμβασης από πλευράς δικαιούχου.

Η δέσμευση αυτή, δεν ισχύει όταν ο δικαιούχος υπάγεται ο ίδιος στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας. Στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται να καταθέσει επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου του στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του ΠΣ εντός τριών (3) μηνών από την απόφαση ένταξής του.».

2. Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ.2848/145689/28-12-2016 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 4310 Β΄) «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020»



Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου