Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών, Αναγγελία διακίνησης Νωπών Οπωροκηπευτικών


Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών με την ευκαιρία έναρξης της νέας εμπορικής περιόδου των σταφυλιών και με σκοπό την εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, υπενθυμίζει ότι:
 οι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση και εμπορία των νωπών οπωροκηπευτικών υποχρεούνται για την εγγραφή τους στη βάση δεδομένων ή «Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)». Για την εγγραφή στο ΜΕΝΟ οι υπόχρεοι υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αίτηση-Δήλωση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Κάθε συναλλασσόμενος που είναι εγγεγραμμένος στη βάση δεδομένων υπόκειται στην υποχρέωση να αναγγέλλει εγκαίρως τον τόπο και τον χρόνο που θα προβεί σε αποστολή/εξαγωγή προς την Ε.Ε. ή Τρίτες Χώρες καθώς και παραλαβή/εισαγωγή από την Ε.Ε. ή Τρίτες Χώρες νωπών οπωροκηπευτικών.
Η αναγγελία φορτίου νωπών οπωροκηπευτικών για τα παραπάνω στάδια καθίσταται υποχρεωτικά ψηφιακή( ηλεκτρονική καταχώρηση μέσω της σχετικής φόρμας ψηφιακής αναγγελίας που είναι διαθέσιμη από το site του Υ.Π.Α.Α.Τ.: www.minagric.gr).
Εάν  μετά από έλεγχο της αρμόδιας αρχής διαπιστωθεί μη συμμόρφωση, σε σχέση με τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014,  επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών στο τηλ. 2321355193 (κ. Γαβριηλίδου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου