Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Οι Νέοι Αγρότες μπορούν να μπουν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ


Να επιλέξουν την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. μπορούν οι νέοι αγρότες, όσοι δηλαδή παραγωγοί για πρώτη φορά αρχίζουν να ασκούν αγροτική εκμετάλλευση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επικαιροποιημένο εγχειρίδιο για την φορολογία αγροτών, που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Στην περίπτωση αυτή, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση έναρξης και να παραμείνουν σε αυτό τουλάχιστον για μια τριετία.
Στην περίπτωση, δε, που οι νέοι αγρότες επιλέξουν το κανονικό  καθεστώς, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση έναρξης και να παραμείνουν σε αυτό τουλάχιστον για μια τριετία (αριθ. ΠΟΛ 1201/2016, ΑΔΑ: 70ΩΨΗ-Ο3Ρ εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων).

Σημειωτέον, αναφέρεται στο εγχειρίδιο, οι  αγρότες που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς (άρθρο 41, Νόμος 2859/2000) και πραγματοποιούν αποκλειστικά παραδόσεις ή και παροχές προς άλλους υποκειμένους στο φόρο, πριν από την υποβολή της δήλωσης-αίτησης επιστροφής του φόρου εγγράφονται στο καθεστώς αυτό με δηλούμενη ημερομηνία τουλάχιστον την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου φορολογικού έτους, προκειμένου να έχουν δικαίωμα επιστροφής για το φορολογικό αυτό έτος, όπως ορίζεται στην παράγραφο 12 του άρθρου 41.

Αναλυτικά το εγχειρίδιο


Πηγή: Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου