Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Πληρωμές με κάρτα στο Taxisnet για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος


Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο να εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις οφειλές τους προς την Εφορία, απευθείας στο TAXISnet, αρχής γενομένης με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet, που θα κάνει «πρεμιέρα» τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχει στα σκαριά ακόμη πέντε ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των υπόχρεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση το φετινό επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, η εν λόγω εφαρμογή για την υλοποίηση πληρωμών με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό και εκτός απροόπτου, από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να καταβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη του ΕΝΦΙΑ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ουσιαστικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, και έτσι να παρακάμπτουν τα γκισέ των τραπεζών. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών καρτών τους.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ όποια φορολογική οφειλή τους, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.



Πηγή: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου