Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αχτσιόγλου: Σε τέσσερις μέρες η αναγγελία δήλωσης οικειοθελούς αποχώρησης


Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σ/ν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι παρακάτω.

Μια από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις αφορά την επιβολή ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας σε καταστήματα για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας. Σκοπός της διάταξης είναι η αντιμετώπιση της υποτροπής. Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο αριθμός των παραβάσεων που αναφέρονται για την επιβολή της ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας αφορούν διαφορετικούς ελέγχους και όχι τη διαπίστωση διαφορετικών παραβάσεων στον ίδιο έλεγχο.

Σε σχέση με την οικειοθελή αποχώρηση, η υπουργός ανέφερε ότι λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις των φορέων και της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης είναι πολύ στενή και ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το διήμερο σε τετραήμερο, ενώ διατηρείται η υποχρέωση συνυπογραφής του εργαζόμενου. Η κα.Αχτσιόγλου τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτή η αναγγελία δεν υπάρχει απλώς η ποινή, η διοικητική κύρωση, αλλά τεκμαίρεται η καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή τεκμαίρεται απόλυση.




Πηγή:e-forologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου