Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τ. Πετρόπουλος: Η ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία


Στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι οι 20.000 ευρώ δεν αποτελούν ανώτατο όριο για τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, αντιθέτως η ρύθμιση θα μπορεί να γίνει για το σύνολο της οφειλής ακόμα και αν αυτό υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Για τις οφειλές μέχρι το όριο αυτό επιχειρείται να υπάρξει μια πιο απλή διαδικασία ένταξης που δεν θα έχει προϋποθέσεις, όπως τον έλεγχο του προφίλ του οφειλέτη. Έτσι δίνεται λύση και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση, αλλά έχουν κλείσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις έλειπε μια βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους στην πλατφόρμα που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή από 3 Αυγούστου, αυτή της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Η καθυστέρηση έναρξης της σχετικής διαδικασίας οφείλεται στην προσπάθεια του υπουργείου να βρεθεί τρόπος, ώστε να περιληφθούν οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι πλέον δεν έχουν δραστηριότητα. Μόλις λυθούν αυτά τα θέματα θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, που θα περιλαμβάνει και αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και θα προχωρήσει η διαδικασία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε για το χρόνο έκδοσης της ΚΥΑ και την εφαρμογή της διαδικασίας.



Πηγή: e-forologia.gr

1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα αγοράσαμε το σπίτι μας με τη βοήθεια του κ. Benjamin Lee, ενός υπευθύνου δανείων που με βοήθησε και τον σύζυγό μου με δάνειο 5.000.000 USD και η όλη εμπειρία ήταν χωρίς άγχος και μας άφησε απίστευτα ικανοποιημένους. Ήμασταν εκτός κράτους, αλλά η απόσταση δεν ήταν θέμα και ο κ. Benjamin Lee ήταν πάντα διαθέσιμος για συζήτηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κ. Benjamin Lee και την ομάδα του για ενεργό καθήκον των αιτούντων δανείων να χρησιμοποιούν τον κ. Benjamin Lee σε οποιοδήποτε είδος δανείου. Ο κ. Benjamin Lee Πληροφορίες Επικοινωνίας, email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp Chat: + 1-989-394-3740 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή